Gåture i Aalborg

Aalborg, er en af Danmarks største byer, og kan faktisk byde på mere end du tror. Om du går turen alene, eller sammen med andre, kan du både finde korte og lange eventyr, som nok skal kunne måles på skridttælleren. Men hvis du har brug for ekstra motivation for at komme ud at gå, så mener vi, at det hjælper at gå sammen i en gruppe. Nogle gange er det sociale nemlig dét, som vi har brug for, for at komme lidt mere ud.

Heldigvis, er det i Aalborg muligt at GÅ MED på ture, hvor fællesskabet er i højsædet. Kom derfor med og få mulighed for at opleve byen samt naturen omkring med andre deltagere og en gå-vært, der vil sørge for, at alle kan være med!

Kort

Savner du nogen at gå med?

Det er nemt, fleksibelt og gratis at tilmelde sig til en af Hjerteforeningens gå-grupper og du bestemmer fra gang til gang om du vil med på turene.

Du kan også melde dig ind i de enkelte gå-værters Facebook grupper og høre mere om de ture de går og om gå-fællesskabet. Tilmeldingen er som udgangspunkt helt uforpligtende, men husk gerne at melde fra igen, hvis du allerede har tilmeldt dig.

Fra Hammerbakke til musikkens hus

Der er mange skønne steder i Aalborg, som kan opleves til fod, og det gode er, at du ikke skal særligt langt for at opleve både by og natur. Vi har samlet en liste af forslag til steder at gå, men husk at det kun er fantasien som slår grænser!

Ruter i Aalborg

Sohngårdsholmparken

Ikke langt fra det centrale Aalborg kan du finde en gammel herregård på 6,2 hektarer kendt for sin smukke frugttræer. På denne tur kan du gå blandt alle de forskellige æbletræer og nyde et dejligt afbræk fra det urbane landskab.

Skovbakken er et af Aalborgs populære parker midt i byen med dejlig skov og kuperet terræn. Stien er godt egnet til stavgang, og skaber med sit kuperede terræn, undervejs mulighed for sved på panden.

Distance: 1,5 km

Drastrup skov

I dette tidligere landbrugslandskab er det muligt at opleve alt fra hjorte til urskov og flot udsigt over Aalborg by. Det er muligt at lave turen til en to-dags udflugt, da du kan overnatte og lave bål i skoven. Skoven er godt 300 hektarer, og der er derfor massere at udforske.

Distance: 6 km

Egholm Ø

Kun 5 minutters sejlads fra Aalborg finder du en lille ø på kun 6 km2 med massere at opleve. Den korteste rute på 2,5 km tager dig rundt om Kronborg skov, mens nogle af de lidt længere ruter giver dig mulighed for at opleve et mytisk element. Der er nemlig en Thomas Dambo-trold gemt på Egholm, som du kan finde. Sidst er det også muligt at gå hele øen rundt, som tager dig på en vandretur på godt 9 km.

Distance: 2,5-9 km

Kunne du tænke dig at GÅ MED?

GÅ MED er et fællesskab for alle uanset alder og fysisk form. Der findes mange forskellige gå-grupper i hele landet. Det er gratis at deltage, og det kræver ikke medlemskab af Hjerteforeningen. Gåturen arrangeres af lokale gå-værter, der er uddannet til at arrangere ture, som alle kan være med på.
Find din lokale gå-gruppe her

På siden kan du kan finde kontaktoplysninger på din lokale gå-vært og tilmelde dig holdet. Hvis du har spørgsmål til turens længde og tempo er du meget velkommen til at skrive til gå-værten.

Gå-værten er uddannet i at være gå-vært og agerer som tovholder for gåturen. Du har derfor altid mulighed for at kontakte gå-værten inden turen, hvis du har nogle spørgsmål. Gå-værten vil sørge for introduktion af alle deltagere – nye såvel som gamle – og står også altid klar til at svare på spørgsmål undervejs eller efter gåturen. Med et godt kendskab til turen vil gå-værten kunne hjælpe dig med at opleve turen på en anden måde, hvad enten turen går til byen og/eller naturen omkring.

 

Vil du starte dit eget gå-hold?

Du kan blive uddannet gå-vært i GÅ MED og arrangerer gåture i dit lokalområde. Du kan tilmelde dig et gratis og uforpligtende introduktionskursus, hvor du bliver klædt på til at starte dit eget gå-hold.

Følg GÅ MED på Facebook

Har du lyst til endnu mere GÅ MED, så find os på Facebook.

Følg siden og få flere tips til flere gåture hele året, deltag i sjove konkurrencer og vær med til at inspirere andre til et liv med endnu mere gang i.