Gode råd og inspiration til din gåtur

Play Video

Få inspiration af naturnørden

GÅ MED samarbejder med Jonas, som er naturvejleder og ifølge ham selv - en rigtig naturnørd. Hver måned fortæller Jonas om, hvad der rør sig i naturen lige nu.

Se med, og bliv inspireret til din næste gåtur.

20090101hjertesti

Gå på opdagelse i lokalområdet

Det er nemt og trygt at komme afsted, hvis du benytter en af de mange afmærkede ruter, som findes i Danmark.
Hjerteforeningen har mere end 220 Hjertestier i hele landet, som venter gode naturoplevelser til fods.

Udklip-sko

I gang med intervaller

Vil du i bedre form, så prøv en gåtur med intervaller.

Det er altid sundt at gå, men forskning har vist, at du kan gøre dine gåture endnu mere effektive, hvis du varierer dit tempo undervejs.

Det er ganske enkelt: Du veksler mellem at gå almindeligt i fx 3 minutter og gå hurtigt i 3 minutter, så du bliver tydeligt forpustet.

Start fx ud med 1-2 gange om ugen à 20 minutter. Øg derefter gradvist antal og/eller varighed.

eating-5357025_1280

Uden mad og drikke

Selv en simpel klapsammenmad og en kop medbragt kaffe fra termokanden smager bare himmelsk i det fri. Samtidig kan en fælles pause, hvor I nyder jeres medbragte mad - et stykke frugt eller kage, være en god måde at styrke fællesskabet og lære hinanden bedre at kende på. Langs de fleste afmærkede ruter findes borde og bænke, hvor I kan hvile benene og nyde en frokost i naturen.

Udklip-skrald

Tag skraldet

Du kan gøre det til en god vane altid at have en pose med dig, når du går tur i naturen og samle skrald undervejs. På den måde gavner din gåtur både dig selv og naturen.

Vær med til at give Danmark en ordentlig forårsrengøring ved den årlige affaldsindsamling i uge 12 fra den 20.-26. marts 2023.

Følg GÅ MED på Facebook

Har du lyst til endnu mere GÅ MED, så find os på Facebook.

Følg siden og få flere tips til flere gåture hele året, deltag i sjove konkurrencer og vær med til at inspirere andre til et liv med endnu mere gang i.