Hvert skridt tæller — jo flere, jo bedre

Her på siden finder du inspiration til gåture, hvordan du får flere skridt ind i hverdagen og viden om gåtures effekt på din sundhed.

Spørgsmål & svar til dine gåture

Gode råd og inspiration til din gåtur

Play Video

Få inspiration af NaturNørden

GÅ MED samarbejder med Jonas, som er naturvejleder og ifølge ham selv - en rigtig naturnørd. Hver måned får du inspiration til, hvad du kan opleve i naturen på din gåtur.

1

Gå på opdagelse i lokalområdet

Det er nemt og trygt at komme afsted, hvis du benytter en af de mange afmærkede ruter, som findes i Danmark.
Hjerteforeningen har mere end 220 Hjertestier i hele landet, som venter gode naturoplevelser til fods.

2

I gang med intervaller

Vil du i bedre form, så prøv en gåtur med intervaller.

Det er altid sundt at gå, men forskning har vist, at du kan gøre dine gåture endnu mere effektive, hvis du varierer dit tempo undervejs. Det er ganske enkelt: Du veksler mellem at gå almindeligt i fx 3 minutter og gå hurtigt i 3 minutter, så du bliver tydeligt forpustet.

5

Uden mad og drikke

Selv en simpel klapsammenmad og en kop medbragt kaffe fra termokanden smager bare himmelsk i det fri. Samtidig kan en fælles pause, hvor I nyder jeres medbragte mad - et stykke frugt eller kage, være en god måde at styrke fællesskabet og lære hinanden bedre at kende på.

6

Tag skraldet

Du kan gøre det til en god vane altid at have en pose med dig, når du går tur i naturen og samle skrald undervejs. På den måde gavner din gåtur både dig selv og naturen.

Vær med til at give Danmark en ordentlig forårsrengøring ved den årlige affaldsindsamling i uge 12 fra den 8.-14. april 2024.

GaaMed_Flere

Gå dig glad og sund

Vidste du, at bare 20 minutters gang om dagen, kan gøre en forskel for din hjerte-sundhed?

Bliv klogere i artiklen udgivet i Hjerteforeningens medlemsblad Hjerteliv

Følg GÅ MED på Facebook

Har du lyst til endnu mere GÅ MED, så find os på Facebook.

Følg siden og få flere tips til flere gåture hele året, deltag i sjove konkurrencer og vær med til at inspirere andre til et liv med endnu mere gang i.