Gåture i Århus

Hvornår har du sidst været på opdagelse i din by? Der skal ikke særlig meget til før, du kan skabe et lille hverdagseventyr! Blot en gåtur i dit lokalområde eller måske et par timers tur i udkanten af byen gør underværker for både krop og sind.

Det fantastiske ved Aarhus er, at det meste ligger i gå-distance, hvorfor du nemt kan inkludere gåturen i din dagligdag. Om det er at gå ned til supermarkedet eller en aftentur i et af Aarhus’ mange grønne områder, så skal der ikke meget til før, du gør noget godt for din sundhed.

Hvert skridt tæller!

Kort

Savner du nogen at gå med?

I GÅ MED har vi gå-værter rundt omkring i landet, som står for at arrangere gåture i lige netop deres lokalområde. Det kan også forekomme at turene kombineres med en kop kaffe efter, men de har alle det til fælles, at turene er gratis. Vi sætter særligt fokus på , at alle skal være med, og derfor er vores værter også øvet i at tage hensyn til alles niveau. Du vil derfor altid kunne finde information om gåturenes distance samt tempo og ofte vil de også tage hensyn til dit behov.

Fra gratis byvandring til Brabrand Sø

Ved at GÅ MED på en af vores ture kan du kombinere fysisk aktivitet med hyggeligt selskab – nogle gange er det sociale det, som vi har brug for, for at komme lidt mere ud.

Men der er generelt også meget at opleve i og omkring Aarhus. Vi anbefaler derfor at tage ud og opleve Aarhus til fods både alene og i grupper!

Ruter i Århus

Rundt om Egå Engsø

Denne rute leder dig omkring søen, og der vil derfor under hele ruten være udsigt til vand. Undervejs kan du stoppe op ved bål- og shelterpladser og nyde en kop kaffe. Der er også noget for de mindste med legeplads og fugletårn.

Distance: 5,2 km

Kongehus Hede og Mindepark

Rejs tilbage i tiden ved at gå en tur i et af Danmarks største Hedearealer med en gåtur, som passer netop dit behov. Der er fire afmærkerede ruter, som alle tager dig igennem åbent landskab. På en af ruterne, mindeparken, er der opsat sten med digte, sange og mundheld, som kan berige gåturen undervejs.

Distance: 2,5-15 km

Bjergruten

Denne rute bringer dig fra Hasle Bakker gennem Skjoldhøjkilden og True Skov. Du vil komme igennem forskelligt landskab fra høj urtevegetation til høje bakketoppe samt små skove og lunde.

Distance: 8 km

Kystruten

Ruten starter ved Havreballe Skov og kommer undervejs forbi Moesgaard museum – derfor kan gåturen også kombineres med lidt læring undervejs. Ved skovmøllen vender ruten om igen og tager dig på vej tilbage forbi Ottetals-søen og mosen. Ruten vil invitere på massere af smuk skovnatur og kuperet terræn samt mulighed for at se rådyr.

Distance: 17 km

Geding-Kasted Mose – vilde heste og vandbøfler

Denne rute leder dig igennem et stykke af vild natur med minimal forvaltning fra mennesker. For at pleje naturen er der sat kvæg, heste og vandbøfler ud, som samtidig gør det til en sjov oplevelse at går en tur i. I mosen er der forskellige stisystemer samt forskellige plantearter, du kan opdage undervejs.

Det er sundt at gå

Det er sundt at gå, uanset om du går i byen eller i naturen. Regelmæssige gåture kan forebygge udvikling af forhøjet blodtryk og styrker din hukommelse og koncentration, forbedrer søvnen, og styrker din mentale trivsel. Jo mere du går, jo bedre, men alle skridt tæller Måske kan du tage en walk-and-talk på arbejdet? Eller gå en tur i din frokostpause? Eller drop cafe-besøget og gå en tur rundt om søerne med en kop kaffe i hånden.

 

GÅ MED i dit lokalområde sammen med andre

I Hjerteforeningens indsats GÅ MED arrangerer frivillige ildsjæle gåture, hvor alle kan være med. Gåturene er en fantastisk måde at komme ud på, hvor det sociale kombineres med en sund aktivitet for din krop. Ved at blive en del af et aktivt fællesskab øger du også sandsynligheden for at komme ud oftere og mere regelmæssigt. Og så er det en god måde at møde nye mennesker i dit lokalområde. Turene varierer i længden, men på vores oversigt kan du se, hvilke ture vi tilbyder og læse mere om de enkelte gåture.

Følg GÅ MED på Facebook

Har du lyst til endnu mere GÅ MED, så find os på Facebook.

Følg siden og få flere tips til flere gåture hele året, deltag i sjove konkurrencer og vær med til at inspirere andre til et liv med endnu mere gang i.