Gåture i København

Byens stress og jag kan opleves som en kontrast til det rolige element, som oftest forbindes med en gåtur. Men byen giver også rammer for en masse kulturelle oplevelser, hvor gåturen nemt kan indgå.

Derfor opfordrer vi til at se byen som en mulighed for at komme ud at gå og samtidigt få en ny by-oplevelse. Husk at København også er omringet af en masse smuk natur, og at der også findes grønne luftrum i byen.

Kort

Savner du nogen at gå med?

Det er nemt, fleksibelt og gratis at tilmelde sig til en af Hjerteforeningens gå-grupper og du bestemmer fra gang til gang om du vil med på turene.

Du kan også melde dig ind i de enkelte gå-værters Facebook grupper og høre mere om de ture de går og om gå-fællesskabet. Tilmeldingen er som udgangspunkt helt uforpligtende, men husk gerne at melde fra igen, hvis du allerede har tilmeldt dig.

Oplev København fra nye sider

Vi har frivillige gå-værter i hele landet og også  i København. I GÅ MED er der plads til alle; der er plads til dig, der har brug for et mere roligt tempo og til dig, som er vant til at gå ofte og langt. Det perfekte ved at gå i en by som København er, at du altid kan tilpasse turen undervejs, og tilføje eller fjerne et led, alt efter hvad humøret eller overskuet er til.

I København kan du både finde den urbane og naturorienterede gåtur i alle de distancer, du har lyst til. F.eks. kan du tage rundt om Københavns søer, og gå så mange søer du har lyst til. Du kan også gå på opdagelse i fx botanisk have eller Kongens have.

Du kan også tilpasse dine ture rundt om kulturelle tilbud som interesserer netop dig. Du kan f.eks. finde fem kirker i København som du gerne vil se, og gå fra kirke til kirke – på den måde kan du både få noget til hjernen og benene. Ellers kan du også tage forbi Amager Fælled, hvor du kan gå blandt naturskønne udsigter, hvis du mere ønsker en pause fra byens larm.

Vil du selv stå for en rute og gå forrest i et gå-fællesskab, så kom med på vores gratis online inspirationskursus hvor du hører mere om vad det indebære at være gå-vært

Ruter i København

Fælledparken er et populært område i København til løbere, børnefamilier og dem som gerne vil slappe af i græsset. Tag ruten rundt i parken og gå forbi søen, mens du nyder stemningen blandt de mange mennesker.

Distance: 3 km

Gå en tur i Københavns historie ved at besøge en af Europas bedst bevarede fæstninger. Københavns kastel blev historisk brugt til at beskytte København og fungerer i dag som militærbarakker og kontorer. Dele af kastellet er stadig åbent for det offentlige og grundet det omkringliggende vand, er der rig mulighed for at spotte forskelligt fugleliv.

Distance: 4 km

Denne rute ligger i nordlige København, og fører dig rundt om de tre søer i Utterslev; Vestmosen, Midtmosen og Østmosen. Ruten byder på grønt og med en dejlig udsigt til søen, hvor der vil være rig mulighed for at spotte svaner og ænder.

Distance: 9 km

Havneringen

Denne rute tager dig en runde fra Københavns Sydhavn til Københavns Opera og tilbage igen. På denne rute vil du se meget af Københavns indre by, kanalerne, og på vejen tilbage kan du også forlænge ruten, og gå gennem noget af Amager Fælled.

Distance: 13 km

København til Helsingør

Denne rute er til den eventyrlystne og tager ca. en dag. Ruten vil tage dig gennem Sjællands natur og du vil have udsigt til havet hele vejen. Slutpunktet er Kronborg slot, og vil derfor kunne sluttes af med noget kulturelt, hvis energien stadig er der.

Distance: 44 km

Det er sundt at gå

Det er sundt at gå, uanset om du går i byen eller i naturen. Regelmæssige gåture kan forebygge udvikling af forhøjet blodtryk og styrker din hukommelse og koncentration, forbedrer søvnen, og styrker din mentale trivsel. Jo mere du går, jo bedre, men alle skridt tæller Måske kan du tage en walk-and-talk på arbejdet? Eller gå en tur i din frokostpause? Eller drop cafe-besøget og gå en tur rundt om søerne med en kop kaffe i hånden.

 

GÅ MED i dit lokalområde sammen med andre

I Hjerteforeningens indsats GÅ MED arrangerer frivillige ildsjæle gåture, hvor alle kan være med. Gåturene er en fantastisk måde at komme ud på, hvor det sociale kombineres med en sund aktivitet for din krop. Ved at blive en del af et aktivt fællesskab øger du også sandsynligheden for at komme ud oftere og mere regelmæssigt. Og så er det en god måde at møde nye mennesker i dit lokalområde. Turene varierer i længden, men på vores oversigt kan du se, hvilke ture vi tilbyder og læse mere om de enkelte gåture.

Følg GÅ MED på Facebook

Har du lyst til endnu mere GÅ MED, så find os på Facebook.

Følg siden og få flere tips til flere gåture hele året, deltag i sjove konkurrencer og vær med til at inspirere andre til et liv med endnu mere gang i.