Gåtur i Kolding

Vil du gerne gå flere ture i Kolding?

Oplev både by og natur med vores gratis gåture i Kolding. Hos GÅ MED får du et fællesskab for alle.

Kort

Savner du nogen at gå med?

Hvis du savner en gå-makker eller gerne vil møde flere nye mennesker i dit lokalområde, kan du blive en del af en af de mange gå-fællesskaber i GÅ MED. Det er gratis at deltage i en gå-gruppe og vi har gå-fællesskaber i hele landet. Når du er en del af et gå-fællesskab i GÅ MED, går du med en uddannet gå-vært, der sørger for at tilrettelægge en tur, der passer til deltagerne på holdet. Hvis du er i tvivl om, om gå-gruppen er det rette match til dig og din fysiske form, kan du tage kontakt til din lokale gå-vært.

Oplev flotte vandreruter i Kolding

I Kolding findes der mange forskellige, smukke gåruter. Gåture er en fantastisk måde at opleve en by på. Ved at gå Kolding rundt kan du udvide din horisont og lære mere om byen, samtidig med at du gør noget godt for dit helbred. Du kan endda kombinere det med et socialt element og gøre det sammen med en, du holder af. Tag fx en kop kaffe eller en madpakke med i tasken og gå på opdagelse i Kolding.

Vil du selv stå for en rute og gå forrest i et gå-fællesskab, så kom med på vores gratis online inspirationskursus hvor du hører mere om vad det indebære at være gå-vært

Ruter i Kolding

Kvinderuten

Foreningen Art Pico har lavet denne byvandring, hvor du med dertilhørende podcast kan gå en tur rundt i Kolding og høre mere om særlige kvinder, som har gjort en forskel i og uden for Kolding. Derudover vil du også lære om to særlige steder i Kolding for kvindehistorien. Podcasten kan du nemt downloade på din telefon via appen Vizgu.

Distance: 1,5 km

Birkemusruten i Hylkedal

Denne rute er opkaldt efter de små mus som bor i Hylkedalen. Da de er nataktive, kan du nok ikke forvente at støde på en undervejs, men det er stadig turen værd. Ruten stiger meget i højde, og du vil derfor have mulighed for at få pulsen op med en flot udsigt som præmie

Distance: 3 km

Rundt om Stallerup Sø

Denne rute leder dig rundt om Stallerup sø langs trampestier og træbroer. Denne rute er for den eventyrlige, da tørre sko ikke er garanteret. Til gengæld får du en smuk tur helt op til vandet, samt en rute for dig selv, da cykler og mountainbikes ikke må være der.

Distance: 5,5 km

Troldheddestien

Denne sti løber langs den gamle jernbane, og tager dig fra Koldings bymidte og ud i naturen omkring byen. Selve turen er lang, men kan deles op i mindre etaper eller deles op med tog.

Distance: 14 km

Opdag Kolding Kunstkvarter

Denne rute leder dig gennem syv værker som er skabt for at hylde særlige enkeltpersoner og virksomheder i Koldings historie. Til hvert kunstværk kan du finde et katalog, som fortæller dig mere om historien bag værket.

Kom godt i gang med at gå

At gå er godt for dit helbred, og små regelmæssige gåture har også en sundhedseffekt. Hvis du gerne vil i gang med at gå, men har svært ved at finde tiden til det, kan du prøve at gøre gåture til en del af din dagligdag. Gør det så simpelt som overhovedet muligt. Til den daglige tur har du ikke brug for mere end dig selv og dine sko, men ellers kan det hjælpe at tage en flaske vand med eller noget musik i ørene. Kig på din hverdag og se, hvor du kan få flere gåture ind. Kan du gå ned til pakkeshoppen? Eller gå hen til en du kender i den anden ende af byen? Når du skal i gang med at gå, skal du ikke fokusere på, hvor langt du skal gå. Det handler om at komme i gang. Og hvert skridt tæller som motion.

Om GÅ MED

GÅ MED er en forebyggelsesindsats i Hjerteforeningen, som vil få flere danskere til at gå sammen i gå-fællesskaber, som bliver drevet af frivillige gå-værter. Hjerteforeningen har igangsat GÅ MED, så flest mulige bevæger sig mere - både mennesker med en hjertesygdom og de mange, som vil kunne undgå sygdom. GÅ MED er en del af Hjerteforeningens og TrygFondens strategiske partnerskab KOM MED.  Læs mere om indsatsen og se hvordan du bliver frivillig gå-vært

Følg GÅ MED på Facebook

Har du lyst til endnu mere GÅ MED, så find os på Facebook.

Følg siden og få flere tips til flere gåture hele året, deltag i sjove konkurrencer og vær med til at inspirere andre til et liv med endnu mere gang i.