Gåtur i Odense

Find gode gåture i Odense. Her kan du opleve både byvandring og natur sammen

med andre. Læs mere om GÅ MED, og tilmeld dig i dag.

Kort

Oplev flotte vandreruter i Kolding

At gå er godt for både dit fysiske og mentale helbred, uanset om du går alene eller samen med andre. Odense og omegn har mange smukke steder at opleve, men hvis det er svært at komme ud at gå selv, kan det være en god idé at finde et fællesskab. På den måde kan du forpligte dig til at komme mere ud at gå, samtidig med at du bliver en del af et fællesskab. Hjerteforeningens og TrygFondens indsats GÅ MED uddanner frivillige gå-værter i hele landet, der brænder for at skabe aktive fællesskaber og gå med andre. Du kan blive en del af fællesskabet helt gratis. De frivillige gå-værter tager altid hensyn til deltagerne – sammen kan I tilpasse terræn, tempo og distance.

Ruter i Odense

Hjertesti i Elmelund skov

Denne rute leder dig igennem kuperet terræn med urbant landskab, skov og små søer. På turen kan du opleve fugleliv og tage en lille picnic med til undervejs.

Distance: 3,5 km

Åløkkeskoven til Snapindskoven

Denne tur byder på skovoase midt i byen. Ruten leder dig gennem Åløkkeskoven, Storskoven, Snapindskoven og tilbage igen. Denne tur er perfekt for dig, som bor inde i byen.

Distance: 4 km

Munkemosen til Skovsøen

Med denne rute kommer du fra centrum til Fruens Bøge via Odense Å. Når du går denne rute, kommer du forbi Odense Aafart, Odense zoo og Den Fynske Landsby.

Distance: 4 km

Storms Pakhus til Stige Ø

Denne tur tager dig langs kanalen fra byens centrum til et smukt naturområde med stier og natur. Denne tur skal tages både frem og tilbage, da der ikke er mulighed for offentlig transport for at komme tilbage.

Distance: 7,2 km

Sådan sikrer du den gode gåtur

Det er nemt og simpelt at sikre den gode gåtur, men det er alligevel hjælpsomt med et par tips.

  • Sørg for at have gode sko
    • Gode sko er det eneste, vi mener er nødvendigt. Det er både godt for din krop men gør også din gå-oplevelse bedre, så du ikke skal bekymre dig om vabler.
  • Tag en snack og noget at drikke med
  • Find evt. en rute på forhånd
    • Det kan være en rigtig god idé at finde en rute på forhånd, hvis du har lyst til at udfordre dig selv med en ny rute.
  • Øv dig i fare vild
    • I denne verdens stress og jag skal næsten alting, vi foretager os retfærdiggøres med et formål. Men formålet med netop gåturen er blot at komme udenfor og gøre noget godt for din krop og dit mentale helbred. Hvis du har mod på det, kan det derfor være en fantastisk øvelse blot at komme udenfor og komme hverdagseventyr.

Følg GÅ MED på Facebook

Har du lyst til endnu mere GÅ MED, så find os på Facebook.

Følg siden og få flere tips til flere gåture hele året, deltag i sjove konkurrencer og vær med til at inspirere andre til et liv med endnu mere gang i.