Gåture i Roskilde

Roskilde er både en by i sprudlende forandring, og er samtidig også godt placeret hvis man er den mere natur-orienterede ganger. Om du er til at gå i beskyttet natur, eller ønsker at dykke ned i Danmarks overraskende rige historie, kan du finde lidt af hvert, som sagtens kan kombineres med en gåtur i forskellige distancer.

Kort

Savner du nogen at gå med?

I GÅ MED arrangerer vi gåture, så du kan kombinere det sociale med en aktivitet som er sund for hjertet. Vores værter er lokalt forankrede, og sørger for at skabe god stemning og sammenhold. Men uanset om du går alene eller sammen med andre, er hvert skridt et skridt i retning mod et sundere liv og et hjerte, der holder længere. Og vigtigst af alt, kan alle være med!

Fællesskab i smukke omgivelser

Roskilde byder på lidt for enhver smag. Herunder kan du læse om de ture, som du i fællesskab med andre gå-deltagere kan opleve

Ruter i Roskilde

Himmelsøen

Himmelsøen er en tidligere grusgrav, som er blevet omdannet til udflugtssted tæt på Roskilde by. Undervejs på din tur kan du tage en pause og gøre brug af de borde-bænkesæt, som findes langs søen. Har du lyst til at gøre turen længere, kan du gå fra Darupvang og ned til Himmelsøen.

Distance: 2 km

Hyrdehøj skov

Denne cirkulære rute tager dig gennem naturskønne områder omkring Roskilde. Ruten er godt afmærket og tager dig forbi både mark- og skovlandskab.

Distance: 2,1 km

Ramsødalen

Denne tunneldal er skabt af smeltevand fra en Gletsjer, under sidste istid. Ruten leder dig gennem et fredet område med smuk natur. Da det er EU-fuglebeskyttelsesområde, er der er derfor rig mulighed for at opleve fugleliv undervejs. Ruten indgår som del af Gudernes Stræde, en større vandrerute fra Køge Bugt til Vellerup Vig ved Isefjorden, så hvis du simpelthen ikke kan få nok, kan du blot fortsætte turen af denne Oldtidsvej.

Distance: 6 km

Skjoldungestien

Denne sti strækker sig over Roskilde Fjord til Bidstrup skov ved Hvalsø. Hovedruten fra Roskilde til Hvalsø er på 30 km, men mellem Gevninge og Osted er ruten 10 km. Ruten tager dig forbi Danmarks kulturarv med et stop forbi bl.a. Roskilde Domkirke, vikingeskibene og diverse oldtidshøje.

Distance: 10-30 km

Kunne du tænke dig at GÅ MED?

Finder du en motivation i at være sammen med andre om at være fysisk aktiv? Måske har I et lignende formål med at være fysisk aktiv, og måske finder I ud af, at I deler andre fælles interesser. Nogle gange er det sociale dét, som vi har brug for for at komme lidt mere ud, og hvis du bor i eller tæt på Roskilde har du mulighed for at GÅ MED på ture, der sætter fællesskabet i højsædet. Turene sætter ikke bare fællesskabet i højsædet, men med uddannede gå-værter som tovholdere fokuseres der på at give dig og dine meddeltagere en særlig oplevelse af byen hvad end, I mest er til kultur eller natur eller måske begge dele.

Du skal du blot tilmelde dig på https://gaamed.dk/ ved at finde Roskilde eller nogle af de omkringliggende byer. Du er ikke forpligtet til at møde op – ej heller forpligtet fremadrettet, hvis du finder ud af, at det alligevel ikke er noget for dig. Men prøv det gerne af – måske er det lige netop det, du har brug for.

 

Vil du starte dit eget gå-hold?

Hvis du kender dit lokalområde ganske godt, har lyst til at være tovholder på gåture i området og være en del af et fællesskab, er du også meget velkommen til at starte dine egne gågrupper op. Det gør du ved at tilmelde dig som gå-vært. Du bestemmer selv tid og sted samt hvor ofte, du ønsker at gå tilbyde gåture. Det er desuden muligt at finde inspiration til din gåtur på

Følg GÅ MED på Facebook

Har du lyst til endnu mere GÅ MED, så find os på Facebook.

Følg siden og få flere tips til flere gåture hele året, deltag i sjove konkurrencer og vær med til at inspirere andre til et liv med endnu mere gang i.