Gode steder at gå tur

Find gode steder at gå tur i hele Danmark.

Oplev alt fra Stevns Klint på Sjælland og hyggelige stier på Fyn til historiske seværdigheder i Jylland.

Kort

Oplev flotte vandreruter i Danmark

Mens mange af os drømmer om eksotiske steder langt væk, er det nemt at glemme alle de oplevelser som Danmark har at byde på. Fra det dramatiske Vesterhav til stille fuglekvidder i Hareskoven. Når man oplever Danmark ved at gå tur, giver det langsomme tempo mulighed for at tage alt ind og reflektere. Der er også noget til alle niveauer og interesser!

På siden her kan du finde bud på nogle af Danmarks bedste gå-ruter

Gåruter på Sjælland

Nordsjælland

Lange ture

Nordkyststien – 69 km

 • Nordkystsstien er til dig, som elsker at gå langs stranden. Turen byder på 90 kystgang, men der er mulighed for at følge små stier tæt på stranden, hvis gang lige på stranden ikke er noget for dig

Den danske pilgrimsrute – 84 km

 • Denne rute var traditionelt forbeholdt religiøse folk, men er nu til alle som ønsker at trække stikket på en lang gåtur. På turen vil du komme forbi diverse kirker og klostre samt Frederiksborg slot. Turen er delt i tre etaper, og leder dig fra Ballerup til Helsingør. Ved hver etape er der overnatningsmuligheder, men du kan også vælge blot at tage en bid af turen.

Korte ture

Den gule kvalitetssti gennem Tisvilde Hegn – 7 km

 • På denne tur vil du bevæge dig gennem alt fra en gammel troldeskov til en forsvunden landsby og slotsruin. Turen går også forbi en strand, så husk badetøjet til en dukkert undervejs.

Lynæs rundt – 10 km

 • Denne rute er til dem, som elsker en udsigt, da den byder på smuk udsigt over Roskilde Fjord med smukt bakket landskab. Du kan starte turen ved Hundested havn med en bid frokost og en kaffe.

Vestsjælland

Lange ture

Fjordstien – 275 km

 • Denne rute strækker sig omkring Isefjord og Roskilde Fjord, og du vil derfor have duften af havet som din faste følgesvend. Ruten kan også deles op i mindre dele og tages som en dagstur.

Røsnæs Rundt – 25 km

 • På denne rute ser du det meste af Røsnæs. Ruten er anlagt af lokale ildsjæle og er meget varieret med bakket terræn og sandstrand.

Korte ture

Røsnæs Fyr – mellem 2 og 6 km

 • Ved Røsnæs fyr befinder sig på en lille halvø med smuk udsigt til vandet. Turene er rundture, hvor du kommer tilbage til dit startsted. Efter din gåtur er det oplagt at besøge Røsnæs fyr, som mellem 1844-46 fungerede som et forsvarsbatteri. Nu fungerer fyret som et museum, og du kan komme op til toppen for at se den udsigt over til Samsø.

Sorø Sø rundt – 10 km

 • Denne rute leder dig hele vejen rundt om Sorø sø. Mens du spejder over søen, kan du også se om du kan spotte flotte fugle.

Gyrstinge Sø rundt – 10 km

 • Denne tur rundt om Gyrstinge sø byder på varierende landskab med en rute gennem fårefolde og over bække.

Sydsjælland

Lange ture

Camønoen – 175 km

 • Camønoen strækker sig over Møn, Nyord og Bogø med meget skiftende natur. Du kommer til at se strand og klinter, samt skov og langer og flade strækninger med fantastisk udsigt.

Korte ture

Vallø Slotspark – 5 km

 • Denne tur er til dig, som gerne vil opleve den fine natur omkring Vallø slot. Det er en dejlig kort tur med mulighed for at spotte gamle træer besøge

Hesede skoven og Paradishaven – 6 km

 • Denne skov er perfekt for dig, som elsker at opleve Danmarks fugleliv. I skoven finder du også Paradishaven, hvor du kan finde en fantastisk mængde af sjældne træer og planter.

Klintekongens Rige på Møn – 15 km

 • Denne vandretur har et mytisk element. Legenden lyder, at Klintekongen har sit bo dybt inde i klinten. Du kan lede efter ham og samtidig besøge noget af Danmarks smukkeste natur og et af Europas bedste vandreruter.

Østsjælland

Lange ture

Skjoldungestien – 40 km

 • Denne vandretur gennem en nationalpark byder på smukt og varieret landskab ved fjord, skove, søer og åbent landskab.

Hedebostien – 23 km

 • Denne vandretur strækker sig mellem Køge bugt og Roskilde. Du kan starte turen ved vandet og slutte dagen af med en tur rundt i Roskilde, og nyde strandudsigten med dejligt trætte ben.

Korte ture

Boserup skov – 5 km

 • Denne tur leder gennem skoven blandt bøgetræer og Kattinge Vig. Du kan endda nyde en lille dukkert undervejs.

Gåruter på Fyn

Nordfyn

Lange ture

Enebærodde – 12 km

 • Ruten tager dig langs kysten mellem Odense Fjord og Kattegat. På vejen ser du Fyns største hede.

Korte ture

Nørreby Hals Stien - 5,3 km

 • Denne kystrute giver dig både udsigt til strand og mark. På denne rute kan du også spotte vilde fugle samt finde blåmuslinger i vandet.

Den grønne sti i Otterup – 8,4 km

 • På denne tur kan du opleve Danmarks fortid med en begravelsesplads fra vikingetiden blandt korn- og rapsmarker.

Sydfyn

Lange ture

Øhavs stien - 220 km

 • På denne rute kan du nyde udsigten til øhavet samt flotte naturområder og købstæder. Fugleområdet er international anerkendt - dermed kan fugle-elskeren også få en oplevelse med i bagagen.

Kyststien på Ærø – 30 km

 • Her kan du gå langs kysten størstedelen af vejen. Derfor kan du tage dit badetøj med og få en lille dukkert undervejs

Korte ture

Taasinge: Nørreskoven, Valdemars Slot – 10 km

 • På denne tur kan du starte ved Valdemars slot og ind i bøgeskov. Dele af ruten strækker sig langs stranden og der er mange sceniske oplevelser af tage billeder af

Gåruter i Jylland

Nordjylland

Lange ture

Turen langs Jyske Ås – 30 km

 • Denne rute er en lille del af den store Hærvej, som løber flere hundrede km gennem Jylland. Langs ruten kan du finde primitive lejrpladser, hvor du kan tanke energi til resten af turen med en pause.

Korte ture

Ydby Hede – 3 km

 • Denne rute leder dig gennem Danmarks største samling af gravhøje fra Bronzealderen

Historisk byvandring gennem Aalborg under besættelsen – 4,5 km

 • Denne rute guider dig gennem Aalborg, hvor du kan høre om den tyske besættelsesmagt. Du vil komme forbi vigtige bygninger, som blev besat samt høre om den danske modstandsbevægelse.

Planetstien mod Kollerup strand

 • På denne sti kan du kombinere læring med en dejlig gåtur. På ca. to timers gang kan du følge vores planetsystem og lære om de enkelte

Midtjylland

Lange ture

Kalk Kaminion – 29 km

 • Denne rute byder både på natur- og historieoplevelser med start og slut i Stoholm og Skelhøje. Turen vil lede dig fra diverse kalkbrud, til hedelandskaber og skov. Derudover er det muligt at fortsætte af Hærvejen i begge ender.

Gjerrildbanestien – 28 km

 • Med denne rute kan du følge den gamle jernbanestrækning som siden 1950’erne har fungeret som en sti for vandrere og cyklister. Turen tager dig fra Djursland til Gjerrild.

Korte ture

Sletterhage til Lushage – 7 km

 • Ruten starter ved Sletterhage fyr langs stranden forbi Tyskertårnet, som blev brugt som radartårn under 2. verdenskrig. Udover historiske seværdigheder kan du også opleve græssende kvæg ved Klæbjerg Overdrev

Almind sø rundt - 4 km

 • Denne sti er særligt rettet til familien, men egner sig også til alle andre. Undervejs vil du komme igennem varieret skovlandskab med udsigt til søen det meste af vejen. Vandet i søen er utrolig rent, så der altid er mulighed for en dukkert undervejs.

Gåruter i byer

Hvorfor er det sundt at gå?

At gå ture hver dag er sundt for både din puls og dit mentale helbred.

Læs hvorfor her, og hvordan du kan komme i bedre form ved at gå.

Følg GÅ MED på Facebook

Har du lyst til endnu mere GÅ MED, så find os på Facebook.

Følg siden og få flere tips til flere gåture hele året, deltag i sjove konkurrencer og vær med til at inspirere andre til et liv med endnu mere gang i.